2016 Toimintaa

Kuohun tapahtumia 2016

1. Kyläviesti- hiihtotapahtuma järjestettiin 40. kerran la.9.4.2016 Mellakoskella Anni Palokankaan hiihtokeskuksessa. Mukana juhlaviesteissä oli 22 joukkuetta ( kolme viestiä). Tapahtuman aloitti ensi kertaa Hippohiihto, jossa oli yllättävän suuri osanotto. Kaikkiaan 47 hiihtäjää oli mukana kahdessa yhteislähdössä. Kiitos Ylitornion Osuuspankille, toimitsijoille, ja kaikille hiihtäjille huoltajineen. Ensi talvena jatketaan tätä harvinaista hiihtotapahtumaa!

2. Kuohun mestaruushiihdot kisailtiin kyläviestien laduilla Mellakoskella su.10.4.klo 12. Yhteensattumien vuoksi mukana oli tällä kertaa vain 15 hiihtäjää. Palkintopokaalit jaetaan vappuhölkän palkintojenjaon jälkeen Kuohulla 1.5.2016.

3. Perinteinen Vappuhölkkä juostiin Lohijärvellä jo 42. kerran. Lämmin vappusää suosi tapahtumaa, juoksijoita oli peräti 176 ja yleisö oli myös paljon. Kiitos juoksijoille, huoltojoukoille, yleisölle ja 22 hengen vahvuiselle toimitsijajoukolle. Ensi vappuna juoksuperinne tietysti jatkuu!

4. Lentopallon kyläturnaus pelattiin Kuohulla jo 31. kerran la.7.5.2016. Mukana tällä kertaa oli maksimimäärä eli 5 joukkuetta. Turnaus oli hyvähenkinen ja tasainen. Kapusta voitti nytkin kaikki neljä otteluansa. Seuraavista sijoista taisteltiin loppuun asti. Mellakosken nuori joukkue otti hopeaa, Lohijärvi pronssia. Pessalompolo pelasi hyvän turnauksen, mutta jäi silti neljänneksi. Alkkula sijottui yllättäen viimeiseksi. Turnauksen johtajana toimi Pentti Pakisjärvi.

5. Lohijärven Kuohun kevätkokous pidettiin seuran talolla su.29.5. klo 19 alkaen. Väkeä oli hyvin kokouksessa, 16 henkeä.

6. Kuohun perinteiset siivoustalkoot olivat ke.8.6. klo 10-17. Vettä sateli mutta kaikille löytyi sopivaa työtä, koska ohjelmassa oli sisätilojen siivousta, maalausta, pientä remonttia ja tontin siistimistä. Ruoka ja kahvi maistui talkooväelle! Kuohun maalausurakkaa ja remonttia jatkettiin juhannusviikolla ahkerasti. Varsinkin Seppo ja Valto uurastivat ja hyvää jälkeä syntyi. Viimeisenä kaadettiin rautainen lipputanko, hiottiin ja maalattiin. Talo saatiin hyvään kuntoon aaton tansseihin.

7. Juhannusaattona 24.6. juhlittiin Kuohulla entiseen hyvään malliin. Tropicana-yhtye vastasi tanssimusiikista. Karaokelavalla oli myös täysi meno päällä jo klo 22 alkaen. Poikkeuksellisen paljon nuorisoa saapui Kuohulle aattoa viettämään, se yllätti järjestäjät mieluisasti. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonvaihteessa Pohjolan yössä- tanssitapahtumaan! Kiitos myös talkooväelle, oli tuttu jengi töissä taas!

8. Naisten jalisturnaus pelattiin Lohijärven kentällä la.2.7.2016 klo 10-13. Mukana turnauksessa oli neljä joukkuetta, mikä onkin sopiva määrä. Alposjärven, Kapustan ja Mellakosken lisäksi ensikertalaisena oli mukana Alkkulan nuoret tytöt. Pelit saatiin pelata hyvissä olosuhteissa, lämpöä oli sopivasti 20 astetta ja navakka etelätuuli ”friskasi”. Alposjärven rutinoitu joukkue voitti turnauksen, joka muutoin oli tasainen ja hyvä.

9. Pohjolan yössä tanssitapahtuma järjestettiin nyt jo 11. kerran la.2.7.2016. Konsertin asemasta iltamissa kuultiin ja nähtiin Eila Enbusken kirjoittama Kairoilta kuultua-esitys, jonka sujuvasti esittivät Nuuskairan Väärtit. Mukana höysteenä oli paljon vanhaa tanssimusiikkia, joka esitettiin komeasti, lauluvoimaa riittää tällä ryhmällä. Iltamat olivat myös suuri yleisömenestys, sali oli täynnä väkeä, joka palkitsi esiintyjät useaan otteeseen raikuvilla suosionosoituksilla. Illan tansseihin tuli aika paljon lisäväkeä mutta tanssisalissa olisi ollut kyllä tilaa vielä isommalle joukolle. Karaokelavalla oli hyvä lomafiilis, muutamaan otteeseen lava ”pullisteli” aivan entiseen malliin.

10. Sadekuurot uhkasivat su.3.7. Lasten leikkiolympialaisia aivan H-hetkeen asti. Sadesään vuoksi osanotto jäi tavallista pienemmäksi. Olympialaisten lajiohjelmaa karsittiin märän kentän vuoksi, vain juoksut kisailtiin. Viimeisenä lajina kilpailtiin ensi kertaa Kolmen polven viestijuoksu. Olympiahenki oli korkealla, sillä mukaan viestiin uskaltautui hienosti 6 joukkuetta. Tarja Heikan joukkue Hyllykylästä voitti jännittävän viestin.

11. Miesten jalkapallon kyläturnaus pelattiin la.9.7. klo 10-13. Mukana oli kolme kyläjoukkuetta Kapusta, Mellakoski ja Lohijärvi. Tämä oli myös turnauksen palkintojärjestys. Kantomaanpäätä kaivattiin mukaan mutta hyvä näinkin. Nuoria ensikertalaisia oli joukkueissa, joten ensi kesänä pelataan viikko juhannuksen jälkeen 32. kyläturnaus.

12. Heinähölkän esikisa la.23.7.2016 klo 15 juostiin 26 asteen helteessä. Reima oli touhunnut kisan. Osanottajia oli 15, kaikki tunnettuja kestävyysjuoksijoita.

13. Mahtavat lomatanssit la.30.7.2016 päättivät komeasti kesän tanssikauden. Järjestysväkeä saimme Mellakoskelta. Jupon Erältä tuli SM-kisaväkeä mukavasti. Nuoriso ”bailasi”siististi ulkolavalla. Tanssisalissa oli myös tunnelma korkealla, olihan Jettiset lavalla viihdyttämässä. Kaikki kesän kolmet tanssit menivät odotettua paremmin myös yleisömäärän suhteen. Kiitokset uskollisselle Kuohun tanssiväelle ja tutulle talkooporukalle.

14. Naisten sählyturnaus pelattiin ruska-aikaan la.17.9.2016. Mukana oli sopivasti neljä joukkuetta, jotka pelasivat tasaisen ja hyvähenkisen turnauksen. Alposjärvi oli kuitenkin selvä YKKÖNEN tehden kolmessa pelissään peräti 21 maalia. Annin Mussukat ja Kapusta taistelivat hopeatilasta tasaisesti, Mussukat laukoivat 12 maalia ja Kapusta 11. Viimeiseksi jäi Aamuyön pilkkijät eli Krunninivojen joukkue, joka pelasi nousujohtoisen turnauksen. Ensi keväänä he voivat tehdä jo yllätyksen.

15. Kuohun syyskokous pidetään su.27.11.2016 klo 13 alkaen seuran urheilutalolla. Tervetuloa päättämään ensi vuoden vastuuhenkilöistä ja toiminnasta.

16. Kuohun pikkujoulu järjestetään entiseen malliin Kuohulla itsenäisyyspäivän aattoiltana ma.5.12. klo 19. Ruokailun jälkeen Kuohun kylien ohjelmaosuus ja sitten Tommin karaoke! Ruokailun omavastuuosuus on edelleen vain 10e, Kuohun jäsenmaksun 5e voi maksaa eteisessä, mikäli tämän vuoden jäsenmaksu on vielä maksamatta. Ilmoittautumislista on Piimätien Puodissa. Myös Mäkelän Annalle voi ilmoittutua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s