2015 Toimintaa

Tapahtumia vuonna 2015

1.Helin Vaali-iltamat Kuohulla pe.20.2. klo 19-23.30 aloittivat mukavasti tapahtumavuoden 2015. Väkeä tuli paljon lähikylistä Mellakoskelta, Mellajärveltä, Lohijärveltä, Pakisjärveltä, Pessalompolosta, Meltosjärveltä ja Raanujärveltä. Vaali-iltamien äänentoistosta ja loppukaraokesta vastasi Tommin karaoke. Tuomas on satsannut kovasti rahaa äänentoistolaitteisiin ja karaoken kappalepaketteihin.

2.Kansanhiihtokausi Kuohun kylissä on jo hyvässä vauhdissa. Pakisjärvellä hiihtokausi aloitettiin jo vuoden 2014 puolella ennen joulua. Lohijärvellä on kansanhiihtolatu ollut auki tammikuun alkupuolelta. Latu lähtee kohti Leukumaavaaraa Rovanpäästä, kiertäen Ylävaaran, Loukkolan ja Erkkilän kautta kohti vaaraa. Toivottavasti saamme kaikki Kuohun toiminta-alueen kylät kuntoilemaan hiihtämällä, pyöräilukauden hyvä tulos velvoittaa! Sitten taas hiihtokauden päätyttyä keräämme kansanhiihtovihkot arvontaa varten.

3.Kyläviestihiihdot kisailtiin entiseen malliin Mellakoskella Anni Palokankaan peltoaukealla. Vesiräntää satoi mutta ei se tahtia haitannut. Joukkueita oli mukana 22, mikä on hyvä tulos näinä aikoina, jolloin hiihtoharrastus on hiipunut joka tasolla. Tulokset löydät Päiväkirjastani ja Meän Torniolaakso- lehdestä (1.4.2015). Kiitokset uskollisille hiihtäjille ja talkooväelle. Annille ja Arille kiitoksien lisäksi papukaijamerkki Kuvagalleria kyläviestihiihdoista on kerännyt jo paljon katselijoita.

4. Kuohun mestaruushiihdot kisailtiin su.29.3. klo 12 kyläviestiladuilla Annin hiihtokeskuksessa Mellakoskella. Mukana oli 20 seuran hiihtäjää, pokaalit jaetaan Vappuhölkän palkintojenjaon jälkeen.

5.Vappuhölkkä juostiin 41. kerran 1.5.2015 Lohijärvellä. Sateisesta ja kylmästä säästä huolimatta osanottajia oli yli 150. Kuohun vappuhölkän suosio on vakaa, nyt oli mukana ensikertalaisia ainakin 30 juoksijaa, joten tulevaisuuskin näyttää turvatulta. Talkootehtävissä oli juoksun aikana oli ainakin 22 seuran jäsentä, kaikki sujui mukavasti. Kiitos kaikille mukana olleille ja hyvää loppukevättä!

7. Kesän pyöräilykausi alkaa 2.5, jolloin pyöräilylaatikot ja suoritusvihkot saa viedä tutuille suorituspaikolle. Veimme Salmen kanssa laatikon lentopalloturnauksen aikana Piimätielle entiseen paikkaan. Viime kesänä Piimätien kuntovihko Pessalompolossa keräsi eniten nimiä, toiseksi suosituin oli Mellakosken pyöräilyvihko. Kantomaanpäässä on ollut kuntovihko jo muutaman päivän. Jk. Pyöräilykausi jatkuu hyvien kelien myötä lokakuun loppuun asti.

8. Lentopallon kyläturnaus pelattiin jo 30. kerran la.9.5. klo 10 alkaen Kuohulla. Mukana oli tässä juhlaturnauksessa viisi joukkuetta. Kapusta oli jälleen paras, ei hävinnyt yhtään erää turnauksessa. Lopullinen tuloslista selvisi vasta viimeisessä ottelussa Lohijärvi- Mellakoski. Hopeasijan iski Lohijärvi, Pessalompolo oli kolmas. Mellakoski taisteli hyvin mutta mitallisija jäi toteutumatta. Alkkula jäi tiukassa turnauksessa viimeiseksi vaikka peliesitys oli kohtuullisen hyvä.

9. Naisten perinteinen sählyturnaus pelattiin la.23.5. Kuohulla. Mukana oli neljä terhakkaa naisjoukkuetta. Alposjärvi voitti turnauksen, Kapusta nappasi hopeaa ja Mellakoski pronssia. Mellakaira joutui tyytymään neljänteen sijaan. Tuomarina oli tietysti Mika Hallikainen.

10.Kuohun kevätkokous pidettiin ke.3.6. klo 19 urheilutalolla. Mukana kokouksessa oli 12 seuran jäsentä. Tili- ja vastuuvaupaus myönnettiin tilienpitäjälle sekä johtokunnalle.

11. Kuohun siivoustalkoot pidettiin ti.9.6. klo 17-20. Mukana oli 16 reipasta talkoolaista ja siistiä tuli. Kuohu siivottiin juhannuskuntoon sisätiloista ja ulkoa. Naiset häärivät sisällä, mäntytolu tuoksui! Miehet haravoivat ison tontin, raivaussaha pärisi ja trimmeri vonkui!

11.Juhannusaaton tanssit ja karaoke Kuohulla pe.19.6.2015. Yksi Kuohun suosikkiyhtyeistä Tapani Haapasaaren solistiyhtye Kolari- Rovaniemi akselilta viihdytti runsasta tanssiyleisöä. Tapani vieraili yhtyeineen Kuohun tansseissa ensi kerran vuonna 1984. Kaunis aattoilta oli saanut tanssin ystävät liikkeelle, Kuohun pihalla oli klo 23 aikoihin yli 100 autoa ja taksit toivat vielä lisää väkeä mökeilta klo 24 asti. Lippuja myytiin lähes 300, joten ilta oli myös taloudellisesti hyvin onnistunut, Tanssiväkeä saapui Kuohulle laajalta alueelta, kauimmat jopa 500 km päästä. Kiitos kaikille aattoa Kuohulla viettäneille!

12.Pikkuväen pinkaisu kisailtiin hyvissä olosuhteissa su. 28.6.2015 klo 12-13 Lohijärven kentällä. Pikkuväen lisäksi kisaan osallistuivat myös pinkaisua seuraamaan tulleet mummot. He juoksivat pinkaisun ensimmäisenä ja näyttivät mallia hyvästä kisahengestä. Tällä kertaa mukana oli kaikkiaan 30 osanottajaa ja tunnelma oli korkealla!

13.Pohjolan yössä- tanssitapahtuma järjestettiin 10. kerran la.4.7.2015 klo 18- 01 Tanssitapahtuma oli jälleen suuri menestys, lähes 400 myytyä lippua on hieno saavutus näinä aikoina! Palaan tarkemmin illan tapahtumiin myöhemmin. Mukavia kuvia on tulossa Kesätapahtumia Kuohulla kuvagalleriaan. Nuorisoakin saapui kiitettävästi Kuohulle, hyvä hyvä!

14. Naisten jalkapalloturnaus pelattiin la.11.7. klo 10 alkaen Lohijärven kentällä. Mukana oli kolme joukkuetta Alposjärvi, Kapusta ja Mellakoski. Mukava turnaus kaikkiaan. Illalla lomatansseissa oli muutama turnauspelaaja. Kaikki toivoivat, että naisten jalisturnaus pelattaisiin tulevinakin vuosina.

15.Lomatanssit, -tikka ja -karaoke Kuohulla la.11.7.2015. Tanssiyleisöä viihdytti maanmainio Hannu Hautaniemen yhtye. Iltapäivällä oli Pakisjärven koulujuhla, jossa myin 30 ennakkolippua illan tansseihin. Lomatanssit onnistuivat hyvin, Tangomarkkinoiden miesten finaali verotti kuitenkin hieman väkeä.

16. Miesten jalkapalloturnauksen pelattiin la.25.7. sadesään vallitessa. Kapusta voitti 30. kerran järjestetyn kyläturnauksen, Mellakoski löi rangaistuslaukuskisassa Tengeliön 7-6 lukemin. Urheilullinen ja hyvä turnaus säästä huolimatta. Turnausjohtajana toimi Markku Kangas.

17. Seuraavista tansseista ei ole tietoa. Raanujärvi, Sirkkakoski ja Lankojärvi ovat järjestäneet useita lomatansseja heinäkuun aikana, joten ”paineita” Kuohun tansseja kohtaan ei ole. Jos jokin erityistarve tansseille ilmaantuisi ( lisäväkeä tulisi Kuohulle syntymäpäivien, häiden tai muiden juhlien vuoksi) voidaan neuvotella vielä tanssien järjestämisestä. Kuohulle pitäisi saada vähintään 150 henkeä, jotta tunnelma olisi hyvä ja tanssit olisivat taloudellisesti kannattavat.

18. Kuohun syyskokous pidettiin urheilutalolla su.15.11.2015 klo 13 alkaen. Mukana oli 12 seuran jäsentä. Kuohun toiminta jatkuu vuonna 2016 entistä rataansa, tutut ja suositut urheilutapahtumat järjestetään.

19. Pikkujoulun siivous- ja somistustalkoot pidettiin Kuohulla. to.3.12. klo 14 alkaen. Mukana oli sopivasti talkooväkeä.

20. Kuohun pikkujoulua vietettiin iloisissa tunnelmissa urheilutalolla la.5.12.2015 klo 19 alkaen. Jouluruokailussa oli mukana 60 seuran jäsentä ja lisää väkeä tuli vielä juhliin illan aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s